perjantai 28. tammikuuta 2011

Viikko 4


Viikko 4 Järjestäjät Ellu ja Mallu
Maanantai 24.1
Päivä alkoi enkulla. Sen jälkeen oli aamunavaus ja siellä näytettiin pari videota tupakoinnin haitoista. Aamunavauksen jälkeen meillä oli tunti temperamentista, ja jokainen sai valita sitä seuraavalla tunnilla ottaako keltaisen, punaisen, vihreän tai sinisen kynän. Värit kuvastavat minkälainen luonne on. Osalla luokasta oli vaikeuksia valita väri, joten he sekoittivat kynien osia eri värisiksi. Samalla tunnilla valmistelimme ihmisen biologiaa käsitteleviä näytöksiä. Seuraavalla tunnilla oli sitten niitten näyttelyt :). Oli tietoja luustosta, hermostosta, verenkierrosta, lihaksista ja sisäelimistä. Luusto oli Ysikaseilla, hermosto Experttigreipeillä, verenkierto Tikruilla, lihakset Stabiloilla (meillä) ja sisäelimet Jarmoilla. Viimeisellä Raunon tunnilla katsottiin ”olipa kerran löytöretket” ohjelma. Pojat pääsivät sen jälkeen kotiin ja tytöt jäivät liikkatunnille jossa pelattiin sählyä.
Tiistai 25.1

Jännittäen tultiin kouluun, koska jaettaisiin todistukset. Pojilla alkoi tunnin aiemmin liikalla, jonka jälkeen sitten tytötkin pääsivät kouluun :D. Toisella, eli tyttöjen ekalla tunnilla oli uskontoa, ja teimme Raunon antamia tehtäviä + osalle jaettiin todistukset!(: Seuraavalla tunnilla olikin kuvista ja piti tehdä ”kummituslinna”. Saimme ohjeet, mutta ilmeisesti jotkut eivät jaksaneet lukea niitä kunnolla, sillä sattui pari kömmähdystä... Niin ja uusi oppilas Saida tuli ensimmäiselle kuvistunnille. Kuviksen jälkeen oli äikkää, siinä teimme Kynätaiturin tehtäviä. Todistukset jaettiin loppuun. Tunti kului aika nopeaan tahtiin ja ne, jotka eivät lukeneet ruotsia pääsivät koulusta :). Ruotsinlukijoilla jatkui kuitenkin koulu vielä tunnin verran.

Keskiviikko 26.1
Ensimmäinen tunti oli uskontoa ja keskustelimme eutanasiasta, hoitotestamentista, itsemurhasta ja abortista. Sitten oli matikkaa, tehtiin siinä jotain tehtäviä :'). Tunti kului nopeati ja seuraavalla tunnilla oli äikkää, Kynätaituria. Kun olimme tehneet tehtävät, menimme syömään. Ruokana oli nakkikeittoa. Sitten oli (taas) matikkaa, mutta eri tehtävät, tietenkin :D. Seuraavalla tunnilla teimme muistiinpanoja hyvinvoinnista. Kaikki Raunon tunnit kuluivat nopeaan tahtiin ja pääsimme kahdelle peräkkäiselle kässätunnille. Sitten koulu loppuikin.

Torstai 27.1
Päivä alkoi enkulla. Enkussa oli sanari, joka taisi mennä kaikilla aika hyvin :). Sitten oli matikkaa tvt luokassa, teimme laskuja ajasta. Liikuntatunnilla osa meni Ingman areenalle, jossa pelasimme sählyä ja osa hiihtämään. Kun kaksi tuntia oli kulunut, lähdimme takaisin koululle. Liikuntatuntien jälkeen oli ruokailu, ja ruokana oli jauhelihapihvejä sekä perunaa. Ruoan jälkeen menimme luokkaamme, jossa alkoikin miltein heti Raunon tunti. Tunnilla teimme puheita, jotka eivät kyllä tulleet suurimmalla osalla valmiiksi. Tunti kului nopeasti puheiden parissa ja pääsimme koulusta.
Perjantai 28.1

Koulu alkoi Raunon tunnilla, jolla oli mediaa. Katsoimme Etiopiasta kertovaa videoita ja kirjoitimme siitä n. 5 asiaa vihkoon. Mediatunnin jälkeen meillä oli musiikkia, tai no, olisi ollut. Menimme kumminkin katsomaan jotain valinnaisaineiden päättämisjuttua. Ensimmäinen musantunti kuluikin siinä ja menimme syömään. Ruokana oli kinkkukiusausta.
Musantunnilla soitettiin kitaraa :). Joillain loppuikin koulu ja pääsivät kotiin kun osa joutui jäämään ruotsintunnille ja kokeet olikin... Kammottavaa, mutta päästiin siitäkin yli ja jopa elävinä! Vihdoin me ruotsintunnillakin olevat päästiin viikonlopun viettoon :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti