perjantai 21. tammikuuta 2011

Viikko 3


  Viikko 3 järjestäjät Eva ja Teresa   Maanantai

Ensimmäinen tunti meillä oli englantia ja jotkut ”onnekkaat” joutuivat uusimaan erään sanakokeen. Kaikki he taisivat päästä läpi, ei siinä mitään. Kesken tunnin Kake alkoi kuulustella meiltä imperfektejä. Jotkut osasivat jotkut eivät... Läksyksi tuli tuttuun tapaan kääntää kappale kahdeksan loppuun. Sitten meillä oli aamunavaus, siksi tunti loppuu usein kaksikymmentä yli. Aamunavauksessa Torro kertoi meille biljardipöytävuoroista, huomenna me olemme vuorossa. Aamunavauksesta lähdettiin kovalla tunnoksella ja juostiin portaat ylös jottemme jäisi ryysikseen. Meillä oli sitten historiaa, Rauno kertoi meille vinkkejä historiankokeeseen. Sitten oli aika lähteä ruokailuun, ruuaksi oli lohikeittoa ja tuorepalaa, tuorepalalla tarkoitettiin appelsiinia.
Pian meillä alkaakin bilsan tunti ja ajattelimme katsoa erästä dokumentia. Ylessä oli kuitenkin teknisiä vikoja ja sen dokumentin katsominen jäi sitten toiseen kertaan. Niinpä jatkoimme töitämme ihmisestä. Meillä on ainoastaan tunti aikaa tehdä se loppuun ja melkein kaikki ovat alkutekijöissään. Seuraavaksi katsoimmekin sitten YLE TV:ltä ohjelmaa Solu ja ihmisen synty. Teimme siitä muistiinpanoja joita saa pitää tulevassa kokeessa esillä. Nyt meillä on matikan ja äikäntunti, saa siis valita kumpaa tekee. Kummastakin piti tehdä tehtäviä, se kummasta niitä ei saanut valmiiksi tuli kotiin läksyksi. Seuraavalla tunnilla pojat pääsevät kotiin ja meillä tytöillä on sählyä. A-luokka voitti meidät 6-5, mutta se ei maailmaa kaada. Sitten pääsemmekin jo kotiin :D

Tiistai
Tulimme aamulla kouluun varsin väsyneesti. Pojilla alkoi jo puol yhdeksän ja heillä taisi olla sählyä. Meillä tytöillä alkoi koulu sitten puoli kymmeneltä, meillä oli uskontoa. Katsoimme dokumenttia Jope Ruonansuusta ja kirjoittelimme muistiinpanoja, Nyt meillä on viiden minuutin välitunti, seuraavaksi meillä on kuvista. Teemme keskeneräisiä töitä valmiiksi ja opettaja arvioi ne sitten.
Pian meillä alkaa ruokailu ja meillä taitaa olla jauhelihakastiketta, perunaa ja salaattia, en kyllä ole varma. Olihan sitä siellä. Seuraavakin tunti taitaa olla kuvista, ja jatkamme samaan malliin, eli jatkamme vanhoja töitämme. Nyt meillä on mediaa, katsoimme Jope Ruonansuu menestyksen hintaa ja teimme muistiinpanoja. Ne jotka eivät ole ruotissa saavat lähteä ja ne joilla on ruotsia on sanakoe, hui! Ruotsin tunnin jälkeen kaikki me olemme onnellisesti kotona, odottelemassa uutta päivää.

Keskiviikko

Tänään tultiin kouluun repuissamme sipsejä, limua, karkkia, mitä nyt halusi ottaa rainaa varten. Ainakin suurella osalla tytöistä on sipsejä. Päivä alkoi ussalla. Tehtiin tehtäviä kappaleesta Rikos ja sen rangaistus. Kun oltiin saatu ne tehtyä, piti näyttää tehtävät Raunolle. Sitten alkoi raina. Aluksi kirjoitettiin vihkoon niinkuin yleensäkin. Sitten aloitettiinkin leffa. Se perustuu tositarinoihin, Japanin hyökkäyksestä Kiinaan. Siinä on pääosassa pieni Jim poika, joka tulee hemmotellusta perheestä. Syömässä saa käydä kummalla ruokavälitunnilla tahtoo. Siellä on kalapullia, perunaa ja salaattia. Kohta pitikin jo lopettaa, sillä välkkä alkoi. Leffa jäi vähän kesken mutta Rauno lupasi etä me katsottaisiin se loppuun torstaina. Jee! :) Viimeiseksi saatettiin vielä kässäntunnit kunnilla loppuun. Minä, Mallu ja Ellu puukässässä poikien kanssa ja Terkku sekä muut tytöt rättikässässä A-luokan tyttön ja parin pojan kanssa. Sitten vaan kotiin lepäilemään.

Torstai
Uuden lukujärjestykse takia päivämme alkoi enkulla ja meiltä kuulusteltiin imperfektimuotoja (Mm. Grow, grew). Sitten menimmekin äkkiä luokkaan harjoittelemaan historiankokeeseen joka oli seuraavalla tunnilla tulossa. Ennen kokeen alkua opettaja kertoi meille tärkeän jutun. Meidän luokallemme tulee uusi oppilas, hän käy vielä pienluokkaa sillä ei osaa suomea järin hyvin. Hän on siis ulkomailta, emme vielä tiedä mistä päin. Sitten onkin sen paljon kohutun kokeen aika. Huhhuh, koe oli onneksi aika helppo joten uskon monen päässeen vähällä. Nyt tunti on ohi ja seuraavaksi meillä onkin sitten liikuntaa. Ilmeisesti ne joilta hiihtoja puuttuu menee tällä tunnilla suksimaan ja ne joilla on hiihdot täynnä menee pelailemaan sählyä. Liikunnan jälkeen meillä olikin sitten ruokailu, siellä oli kinkkulasangea ja porkkanaraastetta. Sitten me katsommekin eilisen leffan loppuun ja teemme viimeiset muistiinpanot. Lopuksi päästään kotiin.

Perjantai
Päivämme alkoi ihmisen biologialla. Teemme ne ihmeihmistyöt loppuun ja deadline on sitten maanantaina. Siinä on kyllä paljon työtä sillä pojat ovat vain koneella, Eva etsii tietoa ja minä kirjoitan tätä. Seuraavalla tunnilla on musiikin kaksoistunti, sinne se uusi oppilas sitten tuleepi. Kun eka tunti oli käsitelty oli ruokailu. Siellä oli kalkkunapihvejä, perunaa, salaattia ja jotain kastiketta.
Seuraavalla tunnilla sitten soitettiin kitaraa niinkuin ekalla tunnillakin. Uusi oppilaamme oli mukava. Hänen nimensä oli Saida. Sitten olikin ruotsintunti. :) Muut pääsikin jo kotiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti